Μήνυμα προέδρου

Aγαπητοί συνάδελφοι,

Φέτος η εταιρεία μας συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής. Η γέννηση της Εταιρείας ξεκίνησε το 2005 και πήρε σάρκα και οστά το 2007 με το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο.

Το βήμα που επιχειρήθηκε τότε και γιγαντώθηκε τα επόμενα χρόνια, έχει αναμφίβολα τη σφραγίδα του αείμνηστου Χρήστου Αντωνιάδη  Επίκουρου Καθηγητή  ΑΠΘ και του Γ. Σάπκα Καθηγητή Ορθοπεδικής ΕΚΠΑ. Έκτοτε η διοργάνωση των συνεδρίων, η προσωπική επαφή και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών δύο ειδικοτήτων που μοχθούν για την βελτίωση της χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης, έδωσε μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη της εταιρείας, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Εννέα χρόνια κοινής δράσης  Νευροχειρουργών και Ορθοπεδικών,  με σκοπό να εκπαιδευτούν και να εκπαιδεύσουν, να υποστηρίξουν και να αναιρέσουν, να κρίνουν  αλλά και να κριθούν όχι μόνο για την ορθή χειρουργική αντιμετώπιση αλλά και για την κατάλληλη διαγνωστική προσέγγιση. Στόχος  ήταν ανέκαθεν ο  κάθε χειρουργός  να αντιμετωπίζει την σπονδυλική στήλη όχι μόνο με το μάτι της ειδικότητάς του αλλά  με δύο διαφορετικά «μάτια» : ένα ορθοπεδικό και ένα νευροχειρουργικό.  Εξάλλου, η χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, είναι μια δυναμική  πρόκληση για εκείνους που επιλέγουν να την υπηρετήσουν και τελικά οι  καλύτερες υπηρεσίες προς τους ασθενείς παρέχονται από χειρουργούς με ευρύτητα πνεύματος και διάθεση για συνεχόμενη εκπαίδευση.   

Με το χαιρετισμό μου από αυτή τη σελίδα, ας μου επιτραπεί  να απευθύνω και ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους που μου εμπιστεύθηκαν την θέση του Προέδρου της εταιρείας.

τέλος να ευχαριστήσω τους 9 προηγούμενους προέδρους,  οι οποίοι  εργάστηκαν με διάθεση, σύνεση και συναδελφικότητα  με αποτέλεσμα σήμερα να μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για τα επιτεύγματα  της εταιρείας, που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα για αυτό το σύντομο σχετικά διάστημα.

Από το βήμα αυτό θα ήθελα να σας καλέσω όλους, να στηρίξετε το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο,  το οποίο θα είναι μια συνδιοργάνωση με τη Γαλλική και την Τούρκικη Εταιρεία σπονδυλικής στήλης τόσο με την κατάθεση της εμπειρίας σας όσο και με τη φυσική σας παρουσία.

Κλείνοντας, επιτρέψατέ μου μια προτροπή και μια ευχή: Να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους συναδέλφους να αγκαλιάσουν, να υποστηρίξουν και να προχωρήσουν την Εταιρεία μας στην επόμενη μέρα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Αθανάσιος Σπηλιωτόπουλος
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης

Social media